Nathan Ake: Çok güçlü bir kadromuz var!

2024 Avrupa Şampiyonası Çeyrek Finali’nde Türkiye’yi 2-1 mağlup eden Hollanda, yarı final biletini alan taraf oldu. Hollanda’nın tecrübeli stoperi Nathan Ake müsabakanın ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin defansif açıdan gücüne vurguda bulunan Nathan Ake, “Mentalitemizi göstermemiz gerekiyordu. Defansif açıdan çok ama çok güçlü olan ve tüm taraftarları arkalarına alarak çok sıkı çalışan Türkiye gibi bir takıma karşı 1-0 geride olmak… Bu gösterilmesi gereken iyi bir taraf” diye konuştu.

Müsabakayı değerlendiren Nathan Ake, “İlk 10-15 dakikada orta sahada boşluklar bulduk ve gerçekten iyi oynadık. Sonra bir şeyleri değiştirmeye başladılar, içeri girmek yerine dışarı çıkmamıza izin verdiler ve boşlukları bulmak biraz daha zorlaştı. Ancak ikinci yarıda Weghorst’u öne koyduk, daha erken topla buluştuk ve ikinci toplar için oynadık. Bu sayede daha fazla şans ve daha fazla alan yarattık” dedi.

Hollanda’nın yedek kulübesinde de çok sayıda fark yaratacak oyuncu olduğunu belirten Nathan Ake, “Yedek kulübesinde büyük fark yaratabilecek çok sayıda oyuncumuz var. Hem oyunun gidişatını görmemize yardımcı olabilirler hem de ileride şans yaratabilirler. Çok güçlü bir kadromuz var” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir